Yüzüstü pozisyon, bebeği uyanıkken midesi üzerinde pozisyonlama ve başını kaldırmasını teşvik etme uygulamasını ifade etmekte ve 0-6 aylık bebekler için önerilmektedir.

-Yüzüstü pozisyon;
Yerçekimine karşı yapılan hareketlerde baş ve boyun kaslarının kuvvetlenmesini, postüral kontrolün artmasını, omuz kuşağı kaslarının stabilizasyonunun artmasını, üst ekstremiteye ağırlık aktarılmasını ve uzanma becerilerinin artmasını sağlar.
Kol, el, sırt ve kalça kaslarının gelişimi ve el göz koordinasyonunun gelişimi için önemlidir. Ayrıca emekleme için gerekli alt yapının oluşmasına ve oturmaya geçişin öğrenilmesine katkıda bulunur.
Bebeğin dönme, oturma, emekleme ve ayakta durma becerilerinin erken gelişimini sağlar.
Bebeğin keşfetme ve oyun becerisini destekleyerek kognitif gelişimine katkı sağlar.
Bebeğin solunum fonksiyonlarını destekler.
Bebeğin duyusal gelişimine yardımcı olur; bebeğin kollarında, ellerinde ve yanaklarında farklı dokuları hissetmesini sağlar, bebek hareket ettikçe ve ağırlık aktardıkça vücut farkındalığı artar ve bebeğin hareket ve denge gelişimine katkıda bulunur.
Nörolojik hasar ve cerrahi müdahale gerektirmeyen, genellikle iyi huylu, geri dönüşümlü kafa şekli anomalileri olan pozisyonel plagiosefali riskini azaltır ve düzeltilmesine yardımcı olur.
Sternokleidomastoid kasında morfolojik değişiklik olmadan, doğumdan sonra 1- 5 ay arasında plagiosefali ile birlikte veya aynı tarafta pozisyonlamaya bağlı olarak gelişen, kasın tek taraflı kısalması olan pozisyonel tortikollis riskini azaltır ve düzeltilmesine yardımcı olur.
-Avustralya 24 Saatlik Hareket Kılavuzu, bebeklerin uyanıkken ve gözetim altında iken günde minimum 30 dk, Amerikan Ergoterapi Derneği ise bebeklerin günde toplam 40-60 dk yüzüstü pozisyonda oyun zamanı yapmalarını önermektedir.
-Yüzüstü pozisyonda zaman geçirmeye hastaneden çıktıktan sonra en kısa sürede 2-3 dakikalık kısa aralıklarla başlanılması, bebeğin toleransına göre günde en az 20 dakika olarak devam edilmesi önerilmektedir. Yüzüstü pozisyonda oyun zamanı bebeğin uykusunu almış ve iyi dinlenmiş olduğu zamanlarda, güvenli bir ortamda, bebeğin yanında bulunularak, bebeğin ilgisini çekecek oyuncak, ses, jest, mimik sunularak ve farklı pozisyonlar deneyerek gerçekleştirilmesi tavsiye edilmektedir.